Hoe ik werk..

 

Wil je je bij Kraamzorg Noomi inschrijven?

Je bent van harte welkom! Tip: wees op tijd om je aan te melden.Zodra je je hebt aangemeld neem ik contact met je op, daarop volgend stuur ik je een bevestiging van de inschrijving samen met de zorgovereenkomst. Nadat ik de zorgovereenkomst ondertekend retour heb ontvangen ben je verzekerd van mijn kraamzorg en plannen we een afspraak voor de intake.

Tijdens een intake gesprek bij jullie thuis, bespreken we jullie wensen, wat je van mij kan verwachten als kraamverzorgende, of alles aanwezig is voor de baby, arbo-richtlijnen en hoeveel uren zorg je wilt. 

Daarvoor maken we een afspraak tussen de 30ste en 34ste week van je zwangerschap. Een week voor de afspraak neem ik telefonisch contact met je op.

De behoefte aan zorg in jullie situatie wordt aan de hand van het Landelijk Indicatie Protocol vastgesteld. Zo krijg je het aantal zorguren op maat. Bij borstvoeding is dat 49 uur en bij flesvoeding 45 uur, verdeeld over 8 dagen. Tijdens de kraamweek kunnen als dit noodzakelijk is extra uren/dagen geïndiceerd worden door de verloskundige. Echter is de verplichting voor de verzekering 24 uur min verplicht. 

Wanneer je thuis bevalt assisteer ik de verloskundige hierbij en begeleid ik je. De eerste 8 dagen na de bevalling zal ik de zorg van jou en de baby  en het huishouden op mij nemen. Als je in het ziekenhuis bevalt, zal de zorg beginnen wanneer je thuiskomt. Mocht ik onverhoopt ziek worden of zelf niet in staat zijn om zorg te kunnen verlenen, wees dan gerust. Ik werk samen met een kleine selectie van hele leuke andere zelfstandige collega's die de zorg dan in geval van nood en uiteraard in overleg kunnen overnemen.

Wanneer bel je mij?

Bij een thuisbevalling:  

  •  Het eerste bel moment vind plaats zodra de weeën zijn begonnen en nadat jouw eerste contact met de verloskundige plaatsvindt. 
  • Het tweede bel moment is zodra de verloskundige heeft aangegeven dat de bevalling is begonnen en er sprake is van ontsluiting. 
  • Het derde bel moment is wanneer de verloskundige aangeeft dat er assistentie van de kraamzorg nodig is.


Na de bevalling blijf ik in elk geval nog twee uur bij jullie om te monitoren of alles na de bevalling nog goed blijft gaan. Afhankelijk van het tijdstip blijf ik bij jullie en vangt de kraamzorg aan of verlaat ik jullie om de volgende morgen de kraamzorg op te starten.

Bij een ziekenhuis bevalling: 

  •  Het eerste bel moment is wanneer jullie naar het ziekenhuis vertrekken voor de bevalling. 
  • Het tweede bel moment vindt plaats wanneer jullie kindje geboren is. 
  • Het derde bel moment vindt plaats wanneer jullie vertrekken vanuit het ziekenhuis. We spreken dan een tijdstip af waarop de kraamzorg begint. 

De zorg voor moeder en baby staat voorop in de kraamtijd. De controles worden elke dag bijgehouden en eventuele bijzonderheden overleg ik met de verloskundige. Ik zal je helpen bij het geven van borst- of flesvoeding. Gedurende de week geef ik jullie de nodige informatie, bijvoorbeeld over veilig slapen, rooming-in en alles wat met de verzorging van de baby te maken heeft. In de kraamweek gaat alles in goed overleg met elkaar. Je partner en eventuele broertjes en zusjes worden hier natuurlijk ook bij betrokken. Het dagelijkse huishouden wordt zo goed mogelijk bijgehouden en soms kan er een lekkere maaltijd klaar gemaakt worden als je even een dagje geen puf hebt om in de keuken te staan. 

Heb je nog vragen, neem dan gerust contact met mij op. Mijn contactgegevens kun je vinden in het menu bij contact

Ben je enthousiast geworden meld je dan hier aan

Genieten van jullie baby en herstellen van de bevalling , daar is de kraamtijd voor bedoeld.